Każdy z nas lubi pić świeżo wyciskany sok, ale nie każdy ma czas na jego przygotowanie. Niestety, zn
Drukuj
Tłocznia Chocznia: sok, że szok!
artykuł sponsorowany

Każdy z nas lubi pić świeżo wyciskany sok, ale nie każdy ma czas na jego przygotowanie. Niestety, znakomita większość z tego co zalega na sklepowych półkach, ma niewiele wspólnego z prawdziwym sokiem. I tu pojawia się Tłocznia Chocznia.

Chwyty marketingowe w stylu „sok 100%" czy „sok bez konserwantów" mają za zadanie uśpić naszą czujność, by bez zastanowienia sięgnąć po wątpliwej jakości produkt. Na szczęście kilka miesięcy temu powstała manufaktura Tłocznia Chocznia, produkująca prawdziwe soki owocowe i warzywne dla lokalnego odbiorcy. Dlaczego nasze soki są prawdziwe? Czemu powinny je pić nasze dzieci? Dlaczego są świetne na upały? Dowiedz się poniżej.

O sokach z Choczni ostatnio robi się coraz głośniej. To lokalne przedsięwzięcie skupia koło siebie coraz większe rzesze zachwyconych klientów - dlaczego? Sekret smaku soków z Tłoczni Choczni kryje się w jakości owoców oraz metodzie ich przetwarzania. Dobierając surowce do produkcji kierujemy się kilkoma istotnymi czynnikami. Warto przypomnieć, że sok niepasteryzowany o smaku jabłko rabarbar zajął niedawno drugie miejsce w wadowickim półfinale XI. Małopolskiego Festiwalu Smaku a w związku z otrzymanym wyróżnieniem zakwalifikował się do wielkiego finału w Krakowie.

Wymagamy, aby przetwarzane przez nas owoce i warzywa pochodziły od regionalnych sadowników i plantatorów. Kładziemy nacisk na to, by składniki soku pochodziły z upraw ekologicznych lub prowadzonych metodą integrowaną. Nie bez znaczenia ma też również dobór odpowiednich odmian oraz sposób przechowywania owoców. W nowo powstałej manufakturze Tłocznia Chocznia przestrzegamy najwyższych standardów sanitarnych. Pozwala to na wytworzenie produktu najwyższej jakości.

Od początku procesu produkcyjnego poświęcamy owocom dużo czasu i uwagi. Po dotarciu do tłoczni,, warzywa są starannie obierane a jabłka poddawane gruntownemu myciu. Te czynności są kluczowym elementem całego procesu produkcyjnego. Dzięki zastosowaniu techniki ciśnieniowej mamy pewność, że jabłka są umyte z należytą dokładnością. Manualny charakter tego etapu prac pozwala na bezustanną lustrację owoców pod kątem wszelkich uszkodzeń lub zanieczyszczeń. Po ręcznej selekcji i dokładnym wymyciu, owoce zostają poddane mieleniu, a następnie niezwłocznie są tłoczone w hydro prasie metodą na zimno. Efektem tego procesu jest świeżo wyciśnięty sok, który w szklanych butelkach lub kartonach typu "bag in box", niepasteryzowany trafia bezpośrednio do rąk naszych klientów. Dzięki temu, że nasze soki są świeże, naturalne i bez żadnych dodatków, zachowują maksymalną ilość witamin i mają niepowtarzalny smak.

Wszystkie soki dostępne są na dowóz a także w tłoczni: jabłkowy, jabłkowo-marchewkowy, jabłkowo-burakowy, jabłkowo-selerowy, burakowy (burak ćwikłowy), sok z białej kapusty (niekiszonej) i selerowy. Na chwilę obecną serwujemy też sok jabłko-wiśnia lub czysty wiśniowy na życzenie. Na upały proponujemy sok z edycji specjalnej, jabłko-mięta.

Dlatego jeśli mieszkasz w Wadowicach, Andrychowie lub okolicznych miejscowościach, skontaktuj się z nami: 519 418 577 Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. i złóż zamówienie, a my dostarczymy nieodpłatnie sok do Twojego domu lub miejsca pracy.

Zapraszamy!

os. Patria 16
34-123 Chocznia
+48 519 418 577
www.tlocznia-chocznia.pl
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
https://www.facebook.com/tloczniachocznia

 

Zobacz jak wygląda proces tłoczenia soku w Tłocznia Chocznia:

artykuł sponsorowany
NAPISZ DO NAS: kontakt@wadowiceonline.pl

Ostatnie artykuły z kategorii Sponsorowane:

W niedzielę głosuję na Stelę!

Co robić kiedy pada deszcz – typy rozrywki

Do wynajęcia mieszkanie w Wadowicach

Zakupy online – co warto wiedzieć

Tylko do końca czerwca badania profilaktyczne 40+