- Opublikowano: 18 listopada 2022, 13:00
- Komentarze: 0
Szkoła Bemke organizuje warsztaty kulinarne z Top Chefami„GLUTEN APPETIT - Nie taki gluten straszny!”. Zostały ostatnie wolne miejsca.
W sobotę (19.11) od godziny 10:00 na terenie nowo powstałej Szkoły Campus Bemke w Keczy Dolnej odbędą się warsztaty kulinarne z Top Chefami – „GLUTEN APPETIT - Nie taki gluten straszny!”. Podczas nich nie zabraknie zabawy z mąką, wiedzy na temat zdrowego odżywiania, nauki wyrabiania ciasta na makaron (w różnych odsłonach), rodzinnej atmosfery, poznawania tajników kuchni, nowych smaków, degustacji dań.
Rodzinne warsztaty kulinarne to doskonały pomysł na wspólną aktywność i spędzenie czasu z rodziną. Bohaterami wydarzenia będą dzieci, które pod opieką rodziców i Top Chefów: Marioli Monczak i Bartosza Gadziny przyrządzą niesamowite dania m.in. SHREKOWE TAGLIATELLE, czy PIEROŻKI Z DYNIĄ i ORZECHAMI .
Mariola Monczak to szefowa Kuchni w Restauracji „Pod Papugami”. Zajęła I miejsce w „Kulinarnym Rajdzie Mistrzów” i zakwalifikowała się do finału Kulinarnego Pucharu Polski. Odbyła staż w prestiżowym Institut Paul Boucuse w Lyonie i jest aktywna w akcjach społecznościowych związanych z gotowaniem i promowaniem zdrowego żywienia. Uczestniczka polskiej edycji programu Top Chef.
Z kolei Bartosz Gadzina to kucharz, rolnik, restaurator, wieloletni doradca gastronomiczny. Realizuje swoje pasje kulinarne od 20 lat. Doświadczenie zdobywa w brytyjskich, francuskich i polskich restauracjach. Twórca marki Beksien.
Zostało jeszcze kilka wolnych miejsc!
(AS)
WadowiceOnline.pl
Ostatnie artykuły z kategorii Hobby:
Piknik i rajd rowerowy jako symboliczne otwarcie nowej ścieżki na zaporę
Harcerze przywitali wiosnę rajdem "Na Szlaku do Kamieni Nieskończoności"
W pierwszy wiosenny weekend ruszyła wadowicka tężnia
Wadowicki Klub Scrabble zaprasza na spotkanie inauguracyjne
Klub Podróżnika. Tym razem Dorota Szparaga i Via Alpina Red Trail