- Opublikowano: 01 czerwca 2017, 13:00
- Komentarze: 0
Technikum Zywienia i Usług Gastronomicznych z Zespołu Szkół ZDZ w Andrychowie zorganizowało dla gimnazjalistów z powiatu wadowickiego I Konkurs Gastronomiczny "Małe Torciki". Kto okazał się najlepszy?
Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych z Zespołu Szkół ZDZ w Andrychowie zorganizowało dla gimnazjalistów z powiatu wadowickiego I Konkurs Gastronomiczny "Małe Torciki". Nic dziwnego: szkoła od lat kształci i wychowuje przyszłych mistrzów kuchni.
Gimnazjaliści mieli niełatwe zadanie do wykonania, bo wykonanie smakowitego ciastka to spore wyzwanie. Zestawienia smakowe były zaskakujące, w wielu przypadkach czystość wykonania , dekoracja, pomysłowość wskazywały na to, że wykonują takie dzieła nie po raz pierwszy.
Jury, w skład którego wchodzili również przedstawiciele poszczególnych gimnazjów, podkreślali talent i zaangażowanie młodzieży. Po burzliwych dyskusjach wyłoniono zwycięzców. I miejsce zajęły uczennice Gimnazjum w Inwałdzie Karolina Stuglik i Patrycja Wojtyła, II miejsce uczennice Gimnazjum w Zagórniku Paulina Smolec i Dorota Smolec zaś III miejsce zajęli uczniowie Gimnazjum z Choczni Agnieszja Malata i Jonasz Kręcioch.
https://wadowiceonline.pl/edukacja/9825-kto-zrobil-najlepszy-torcik#sigFreeId4ad695d966
(MG)