- Opublikowano: 05 października 2010, 02:00
- Komentarze: 15
Adam Gessler, z kulinarnego rodu Gesslerów (szwagier Magdy Gessler, która jest byłą żoną jego brata Piotra) jest właścicielem kilku lokali gastronomicznych przy warszawskim Krakowskim Przedmieściu, min. "U Kucharzy" uważanej dziś za jedną z najlepszych restauracji w Polsce, docenionej nawet przez przewodnik Michelin, który w 2009 r. przyznał jej wyróżnienie. Jednak największą reklamę zdobyły jego "Przekąski Zakąski": bar położony vis a vis Pałacu Prezydenckiego gdzie stołowali się zarówno obrońcy jak i przeciwnicy najsłynniejszego polskiego krzyża.
Od początku września na antenie TVP można obejrzeć, prowadzony przez Adama Gesslera, program "Wściekłe gary". W czwartym odcinku, wyemitowanym w sobotę (02.10) prowadzący sprawdza, gdzie można dobrze zjeść w naszym mieście.
W odcinku Gessler w fantastycznym stylu obala mit "papieskiej kremówki", mówi głośno, co myśli o fast foodach i "udźcach z kurczaka", jest zachwycony Doliną Karpia i tym co ona oferuje, a na koniec chwali flaki z Cafe & Bar Ogrodowa.
Formuła programu i czas (25 minut) na pewno nie wyczerpują tematu wadowickiej gastronomii (aż strach pomyśleć, co moglibyśmy zobaczyć i usłyszeć z ust cenionego restauratora gdyby tak miał więcej czasu i chęci do zwiedzenia miasta...), jednak może uzmysłowi co poniektórym, że pół kostki margaryny z cukrem i 25 ml niedomieszanego alkoholu to naprawdę nie to samo o czym mówił pewnego słonecznego, czerwcowego dnia w 1999 r. Jan Paweł II.
Jeśli ktoś przegapił, zapraszamy do obejrzenia TUTAJ.
Wściekłe gary
TVP1, sobota, godzina 17.30
(Marcin Guzik)
(zdjęcie: TVP1)
Oficjalna strona programu Wściekłe gary: www.tvp.pl/styl-zycia/kuchnia/wsciekle-gary
Komentarze
zajebiście, że gessler to pokazał, może część z turystów przestanie udawać, że im to smakuje i będą robić dym, że im się kit wciska.
a jak pan adam się napieprza z wadowickiego samorządu zawsze wiernego heheheh, nieźle...