Paulina Zmiertka i Sajmon Młyński z CKZiU zajęli trzecie miejsce w konkursie "Mam zawód. Mam fantazj
Swoim pomysłem na andrychowską kawiarnię podbili jury konkursu "Mam zawód. Mam fantazję"

Paulina Zmiertka i Sajmon Młyński z CKZiU zajęli trzecie miejsce w konkursie "Mam zawód. Mam fantazję" organizowanym prze województwo małopolskie. W swoim biznesplanie przedstawili pomysł na kawiarnię pod nazwą "Andrychowianka" serwującą desery oraz napoje.

Drużyna ekonomistów z klasy IVE w minionym tygodniu reprezentowała andrychowskie Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w piątej edycji konkursu "Mam zawód. Mam fantazję". Jego organizatorem jest województwo małopolskie w ramach projektu "Modernizacja kształcenia zawodowego w Małopolsce II". Konkurs skierowany jest do uczniów szkół zawodowych z terenu naszego województwa.

Tegoroczna edycja organizowana była przez Zespół Szkół Ekonomicznych w Nowym Sączu. Dwanaście drużyn rywalizowało między sobą najpierw w części teoretycznej, rozwiązując test z zakresu znajomości przepisów dotyczących zakładania działalności gospodarczej oraz jej prowadzenia. Następnie przez dwie i pół godziny opracowywali pomysł na własny biznes — tłumaczy Małgorzata Majdak z CKZiU w Andrychowie.

Drużyny miały do dyspozycji wirtualne 20 tysięcy złotych. Dysponując tą kwotą musieli stworzyć realny biznesplan. Ekipa z andrychowskiego CKZiU w postaci Pauliny Zmiertki oraz Sajmona Młyńskiego w swoim biznesplanie przedstawili pomysł na kawiarnię pod nazwą "Andrychowinka" serwującą desery oraz napoje.

Jury oceniało 12 biznesplanów, z których na trzecim miejscu znalazł się właśnie biznesplan Pauliny i Sajmona.

(AS)
(zdjęcie: Starostwo Powiatowe w Wadowicach)

NAPISZ DO NAS: kontakt@wadowiceonline.pl

Komentarze  

+4 #1 maja 2017-10-16 23:11
Sajmony mają już 18 lat? Ale ten czas mija...
+3 #2 Radek 2017-10-17 08:21
Sajmon, brat Brajana i Dżesiki. Kuzyn Waneski i Kewinka. Syn Karyny i Sebiksa.
0 #3 Gaja 2017-10-17 12:46
Taaaa, ale pomysł... Andrychowianka. .. Galicjanka... Tralalala

Nie masz uprawnień do komentowania tego artykułu.